ОАЕ інвестують $25 млрд у проекти з видобутку газу

Укрінформ
ОАЕ у найближчі п'ять років інвестують 25 млрд доларів у проекти з видобутку газу.

Про це сказав міністр енергетики Еміратів Сухейль Аль Мазруї у своєму виступі під час другого саміту Форуму країн-експортерів газу (ФКЕГ) у Москві, повідомляє еміратське інформагентство WAM.

«ОАЕ у найближчі п'ять років інвестують 25 млрд доларів у газові проекти для розвідки нових родовищ і збільшення видобутку газу», - зазначив міністр.

Газ, як чисте та екологічне джерело енергії, залишатиметься головним чинником для забезпечення балансу світових енергетичних поставок і рушійною силою для світового економічного зростання, вважає міністр.

З огляду на це Сухейль Аль Мазруї зазначив важливість справедливих цін і безперебійність постачання цього виду палива. «Потенційне значення газу у глобальному енергетичному балансі грунтується на регулярних поставках за доступними цінами. Будь-яке підвищення ціни чи скорочення поставок матиме негативний ефект на статус газу як надійного енергоносія, змушуючи споживачів шукати альтернативні джерела енергії для задоволення своїх потреб. Водночас підтримання балансу на світовому газовому ринку сприятиме диверсифікації використання газу і залучення більших інвестицій у проекти упродовж усього виробничого циклу», - зазначив міністр.

Сухейль Аль Мазруї нагадав, що Емірати стали однією з перших держав, які розпочали постачання природного газу до інших країн (у 1977 році), і відтоді постійно працюють над удосконаленням інфраструктури та залученням інвестицій у газову галузь. Міністр додав, що кілька компаній з ОАЕ вже інвестували у проекти з розробки родовищ і виробництва газу в різних країнах.

Як повідомляв Укрінформ, Емірати також займаються розробкою газових родовищ на своїй території.

Форум країн-експортерів газу, відомий також як «газова ОПЕК», об'єднав 13 країн-членів (Алжир, Болівія, Єгипет, Екваторіальна Гвінея, Іран, Лівія, Нігерія, Оман, Катар, Росія, Тринідад і Тобаго, Об'єднані Арабські Емірати і Венесуела) і чотири країни-спостерігачі (Казахстан, Ірак, Нідерланди і Норвегія ). Уряд ОАЕ у 2012 році ухвалив рішення про вступ до цієї організації і відтоді бере активну участь у роботі Форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-