Уряд передусім підтримуватиме інноваційні технології - Семиноженко

Укрінформ
Діяльність Кабінету міністрів на сьогодні першочергово спрямована на розвиток інноваційних технологій, зокрема підтримку бізнесу в цій галузі. Для цього у 2013 році почне свою роботу Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу.

Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизацій Володимир Семиноженко під час круглого столу в рамках бізнес-форуму "ABC: Ukraine & Partners", передає кореспондент Укрінформу.

"Найважливіше, чим зараз займається український уряд, у першу чергу направлено на ключове - інновації... Адже всі ми розуміємо, що майбутнє обличчя будь-якої країни, яка претендує на конкурентоспроможність і стабільний розвиток, - це високі технології, вони мають стати значною частиною економіки", - сказав Семиноженко.

За його словами, для цього Україна вже зробила перші кроки, зокрема, в частині стимулів для ІТ-бізнесу: мінімізувала податки на прибуток, звільнила від НДС-операцій тощо. Водночас наразі у Верховній Раді вже є пакет нових законопроектів, завдяки яким, на переконання Семиноженка, буде створено унікальні умови для ведення ІТ-бізнесу.

Голова Держінформнауки також повідомив про новостворений національний проект, вже затверджений Президентом України Віктором Януковичем, під назвою "Технополіс". Згідно з проектом, провідні міжнародні агентства визначили п'ять центральних міст України, в яких максимально зосереджена освіта, наука і технології: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк і Львів.

"У цих містах створюватимуться технополіси за рахунок інвестицій не лише державного характеру. Для них також буде створено окремий закон, який дозволятиме створити унікальні умови для ведення технологічних та ІТ-проектів", - підсумував Семиноженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-