Електронні чіпи врятують ліси від браконьєрів

Електронні чіпи врятують ліси від браконьєрів

Укрінформ
До 1 лютого всі підприємства Держлісагентства перейдуть на електронний облік деревини, який вже врятував від незаконної вирубки більше ніж 400 гектарів новорічних ялинок.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сивець, інформує прес-служба відомства.

"Ефективність електронного обліку другий рік поспіль підтверджується під час проведення новорічної ялинкової кампанії, завдяки чому від незаконної вирубки було врятовано понад 400 гектарів плантацій новорічних ялинок", - підкреслив В. Сивець.

За його словами, в 2012 році лісогосподарські підприємства реалізовували 909 тисяч "зелених красунь" на суму 38 млн грн, що на 160 тисяч дерев і на 6 млн грн більше, ніж в 2011 році. Тим часом, така статистика говорить не про збільшення попиту, який залишився на колишньому рівні, а про зменшення браконьєрства, констатував керівник відомства.

Впровадження електронного обліку обійдеться лісогосподарським підприємствам приблизно в 34 млн грн і окупиться протягом 2-2,5 років. Це дасть можливість чітко прослідити рух до споживача деревини, яка без винятку буде мати бирки зі штрихкодами і "супроводжуватися" мобільним електронним терміналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-