Прифронтові школи готові до безпечної роботи - поліція Донеччини

Прифронтові школи готові до безпечної роботи - поліція Донеччини

Фото, відео
Укрінформ
У Донецькій області прифронтові школи з погляду безпеки готові прийняти дітей 1 вересня.

Про це у середу повідомили в поліції Донецькій області.

"Прифронтові школи Донеччини готові прийняти дітей. Вікна закриті панелями від осколків снарядів, підготовлені бомбосховища та поліцейський у кожній школі – в таких умовах навчатимуться понад 6 тисяч дітей, що мешкають у населених пунктах на лінії вогню", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що поліція завершує перевірку навчальних заходів Донецької області, за два тижні поліцейські обійшли майже всі 567 шкіл, де вже через день сядуть за парти 152 тисячі учнів, з них 16,7 тисячі - першокласники.

Правоохоронці підкреслили, що у них окрема увага приділяється навчальним закладам на лінії розмежування, яких в області 37. Зокрема, в Авдіївці розпочнуть роботу 4 школи, з них три – у старій частині міста, де не вщухають обстріли. 1 вересня до них прийдуть майже 1400 школярів, з них 160 – першокласники. Аби діти взялися до навчання без загрози для життя, навчальні заклади були кілька разів ретельно обстежені із залученням кінологів, вибухотехніків та співробітників ДСНС.

Читайте також: Порошенко: Відкриття шкіл — демонстрація пріоритетів України

Одночасно у рамках підготовки до шкільного року поліцейські Донеччини розгорнули інформаційну кампанію, аби навіть найменші школярі знали, що робити у разі небезпеки.

Прифронтові школи готові до безпечної роботи - поліція Донеччини

У всіх навчальних закладах поряд с правилами поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів - інструкція, як завантажити мобільний додаток "Поліція 102", який розрахований в першу чергу саме на дітей. Наразі додатком успішно користуються понад 2 тисячі людей.

Для батьків школярів особливо корисною буде функція "батьківського піклування", коли у разі якщо дитина залишає встановлену "зону безпеки", дорослі отримують сигнал тривоги.

Крім того, на Донеччині триває обладнання шкіл тривожними кнопками, сигнал з яких надходить на пульт поліції охорони. Наразі кнопки встановлені у 61 навчальному закладі.

Фото: police.dn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-