Посол Польщі їде до Краматорська та Авдіївки

Посол Польщі їде до Краматорська та Авдіївки

Укрінформ
У вівторок, 29 серпня, посол Польщі в Україні Ян Пєкло відвідає в Донецькій області Краматорськ і Авдіївку.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Завтра, у вівторок, посол Польщі Ян Пєкло побуває у Краматорську та Авдіївці. Програмою візиту передбачена його зустріч з журналістами у 13:45 в приміщенні ДонОДА", - зазначили в департаменті.

Під час зустрічі голова ОДА та обласної війсково-цивільної адміністрації Павло Жебрівський і посол Ян Пєкло говоритимуть про результати польської допомоги протягом останніх років, про напрямки співпраці в цій сфері в майбутньому, а також про поточну суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

В ході візиту посол відвідає нові стартапи, створені з допомогою польської програми для розвитку, серед яких, між іншим, виробництво інвентарю й знарядь для спорту і відпочинку, виробництво сирів, кав’ярня.

В ОДА нагадали, що в 2015-16 роках Польща надала через ПРООН майже 3 млн злотих на підтримку малого та середнього бізнесу для внутрішно переміщених осіб. У липні цього року Польща підписала договір з ПРООН, згідно з яким виділить ще 2 млн злотих на продовження реалізації проекту в 2017-18 роках.

У результаті реалізації першої частини проекту в 2015-16 рр. близько 200 переселенців здобули навики написання бізнес-планів, отримали гроші на відкриття близько 100 малих підприємств, внаслідок чого було створено 323 робочих місця.

Читайте також: Посол Польщі в Україні ознайомився з роботою Хмельницької АЕС

В Авдіївці влітку цього року був реалізований проект, фінансований в рамках Програми малих грантів посольства Республіки Польща  в Україні – в школі № 6 було замінено вікна та обладнано кабінети географії.

У вересні розпочинається проект із створення двох інформаційно-інтеграційних центрів для внутрішньо переміщених осіб та мешканіців громад, які їх прийняли, в Бахмуті та Авдіївці. В рамках проекту передбачається, зокрема, надання психологічної підтримки, впровадження програми "cash for work", створення мобільних груп соціальної допомоги та інші заходи. Загальна сума, передбачена на реалізацію проекту в 2017 році, складає майже мільйон злотих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-