Мар'їнку обстрілювали військові РФ. Затриманий бойовик дав покази

Мар'їнку обстрілювали військові РФ. Затриманий бойовик дав покази

Відео
Укрінформ
На Донеччині співробітники Служби безпеки України затримали заряджаючого артилерійського розрахунку одного з незаконних збройних формувань терористів "ДНР".

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Волноваського району у липні 2015 року отримав пропозицію від двоюрідного брата "підзаробити в рядах незаконних збройних формувань так званої "ДНР". Під час зустрічі, зі слів бойовика, брав участь чоловік, який розмовляв з яскраво вираженим російським акцентом. Він запропонував "службу" в одному з артилерійських підрозділів терористів за п’ятдесят тисяч рублів на місяць. Співробітники спецслужби задокументували, що саме цей підрозділ тривалий час обстрілював позиції сил АТО та мирних мешканців Мар’їнки", - йдеться в повідомленні.

Затриманий засвідчив, що офіцерський склад переважно був укомплектований вихідцями з Росії, у складі артилерійських розрахунків навіть корегувальниками вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими знаками розрізнення. Сам підрозділ був оснащений військовим спорядженням російського виробництва та сухпайками, виготовленими у РФ. Рядові бойовики з числа місцевих мешканців Донбасу не мали взагалі будь-якого спорядження і форми.

Читайте також: СБУ зловила ватажка диверсантів РФ, який планував убивства кількох політиків

У жовтні 2016 року, побоюючись за власне життя, бойовик дезертирував з бандформування. Після тривалого переховування він вирішив повернутись додому на підконтрольну Україні територію, де і був одразу затриманий оперативниками СБУ.

"Бойовику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - додали у прес-центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-