Біля Карачуна відкрили пам’ятний знак захисникам України

Біля Карачуна відкрили пам’ятний знак захисникам України

Фото
Укрінформ
На Донеччині біля гори Карачун на місці загибелі екіпажу гелікоптера Мі-8 встановили пам’ятний знак на честь захисників України, який придбано та встановлено за кошти пожертв громадян та сприяння Львівської облради.

Про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації. 

«Біля гори Карачун на місці загибелі екіпажу гелікоптера Мі-8 встановили пам’ятний знак з іменами загиблих. Гранітний мальтійський хрест було придбано та встановлено за кошти пожертв громадян та сприяння Львівської обласної ради», - йдеться у повідомленні.

Під час урочистого відкриття були присутні заступник голови Донецької облдержадміністрації Владислав Лаврик, керівники структурних підрозділів Донецької ОДА, перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, представники Львівської райдержадміністрації та представники ЗМІ Львівщини.

Також повідомляється, що делегати Львівщини привезли із собою два спортивні майданчики, які передадуть школам області. Окремо під час візиту делегати відвідають військові частини та поспілкуються з воїнами, які несуть службу на Донеччині.

Урочисте відкриття завершилось панахидою за загиблими та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Читайте також: Кабмін затвердив заходи зі вшанування учасників Революції гідності

Як повідомляв Укрінформ, поблизу Слов’янська біля гори Карачун 24 червня 2014 року бойовики з переносного зенітного комплексу збили гелікоптер сил АТО Мі-8МТ. Загинули дев’ять військовослужбовців – командир вертольоту підполковник Андрій Бєлкін, льотчик-штурман капітан Дмитро Шингур, бортовий технік майор Руслан Мазунов, які нагороджені орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а також солдати Олексій Волоха і Олександр Кондаков та четверо співробітників СБУ. Бойовики, випустивши ракету, зникли в найближчому селі Билбасівка.

На борту перебували фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Біля гори Карачун встановили пам’ятний знак на честь захисників України

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-