«Русское радио Украина» отримало дозвіл на тимчасове мовлення у Авдіївці та Мар'їнці

«Русское радио Украина» отримало дозвіл на тимчасове мовлення у Авдіївці та Мар'їнці

Укрінформ
Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що Нацрада в погодженні з Мініформом 17 серпня надала дозволи на тимчасове мовлення «Русское радио Украина» у містах Авдіївка та Мар'їнка Донецької області.

Про це Костинський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 «Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, в погодженні з Міністерством інформаційної політики України, надала дозволи на тимчасове мовлення в зоні проведення АТО радіостанції "Русское радио Украина" на "лінії розмежування": Авдіївка - 101.2 МГц, 0,3 кВт, Мар'їнка - 104.1 МГц, 0,3 кВт», - написав Костинський.

Ініціатором мовлення на лінії розмежування, за його словами, виступила Радіогрупа "ТАВР Медіа", яка взяла на себе всі витрати щодо придбання передавачів і додаткового обладнання.

"Русское радио - Україна", за результатами моніторингів Національної ради, виконує квоти пісень (більше 25%) та ведення передач українською мовою (більше 50%).

Оператором телекомунікацій виступає Концерн РРТ, який виконує більшість аналогічних завдань в зоні АТО.

В результаті, в Авдіївці невдовзі працюватимуть вже 4 FM-радіостанції.

«Наразі, незважаючи на відсутність відповідної телевежі, за результатами відновлення мовлення, працюють такі три українські радіостанції, які отримали відповідні дозволи на тимчасове мовлення: Армія FM - 89,1 МГц, Перший канал Українське радіо - ua:суспільне - 89,9 МГц, 0,873 МГц, "Голос Донбасу" (Телеканал До ТеБе. Радіо Голос Донбасу, Суспільне мовлення) - 95,7 МГц», - уточнив Костинський.

Читайте також: На Чонгарі почалась тестова трансляція телеканалів на Крим

Як відомо, на сайті радіостанції «Русское Радио Україна» зазначається, що вона входить до групи радіостанцій «ТАВР Медіа», яка була заснована українськими громадянами на території України, і "жодного стосунку до компанії «Русская Медиа Группа», яка знаходиться на території держави-агресора, радіостанція не має". Також на сайті запевняють, що радіостанція не має й жодних господарських та юридичних стосунків з «Русским Радио» у Москві, і будь-які дії, спрямовані на підтримку терористичної діяльності Росії на території України, засуджують.

Як повідомляв Укрінформ, на РТС Чонгар у Херсонській області у тестовому режимі розпочато тестову трансляцію телеканалів на окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-