Жебрівський пояснив, чому в МінТОТ не сприймають ідею Об'єднаної ВЦА

Жебрівський пояснив, чому в МінТОТ не сприймають ідею Об'єднаної ВЦА

Укрінформ
У разі схвалення рішення про створення Об'єднаної військово-цивільної адміністрації Донецької та Луганської областей відпаде потреба в існуванні міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу, підкресливши, що об'єднана ВЦА виконуватиме його функції і навіть більше. 

“Саме так. Ця Об'єднана ВЦА матиме навіть більше функцій. В тому числі, це і робота з переміщеними особами, з українськими громадянами на непідконтрольній території”, - заявив Жебрівський, відповідаючи на запитання, чи означає створення об'єднаної ВЦА втрату сенсу в існуванні МінТОТ. 

За його словами, у міністерстві побачили загрозу в ідеї створення Об'єднаної ВЦА, і тому “деякі заступники” вдалися до “стьобу”, що, мовляв, давайте розділимо Донецьку область на дві частини. 

“Міністерство не повинно займатися прикладними речами, воно має випрацьовувати політику, адже у того ж міністра набагато більше інформації, ніж, скажімо, у голови ОДА. А виконавчі органи влади, типу ВЦА, ОДА, РДА, міськрада, мають реалізовувати вироблену політику. В нас же, і це не стосується якось одного міністерства, просто хочуть керувати”, - заявив очільник Донеччини. 

Щодо  нинішніх відносин між Донецькою ОДА і МінТОТ, то, як стверджує Жебрівський, “вони функціонують якимось дивним чином окремо”. 

Він також зазначив, що  поки не обговорював з Президентом України ідею створення  Об'єднаної ВЦА Донецької та Луганської областей. “Раніше ми не обговорювали це питання. Думаю, що найближчим часом ми зустрінемося. Але я цю ідею публічно неодноразово висловлював, а ву нас Президент достатньо поінформована людина, яка не черпає інформацію тільки з того, що йому підсунуть, але й сам, особливо в соціальних мережах, на сайтах дивиться”, - заявив Жебрівський.

Читайте також: Жебрівський: До 24 серпня Донеччина стане незалежною від електрики з ОРДО

Як повідомлялось, очільник Донеччини пропонує створити Об'єднану військово-цивільну адміністрацію Донецької і Луганської областей, керівник якої повинен мати статус або члена уряду, або, як мінімум, першого заступника секретаря РНБО “для того, щоб він міг впливати на всі ці процеси”. Першим заступником має бути військова людина, “яка відповідає за все, що стосується війни”. Також повинно бути ще два заступники – голови обласних державних адміністрацій Донецької і Луганської областей.

Більш детальніше читайте в  інтерв'ю Павла Жебрівського на сайті Укрінформу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-