У Покровську затримали чоловіка, який віз на мирну територію вибуховий арсенал

У Покровську затримали чоловіка, який віз на мирну територію вибуховий арсенал

Укрінформ
У місті Покровськ Донецької області на блокпості затримали мешканця Сумщини, який віз на мирну територію вибуховий арсенал.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«Співробітники Покровського відділу поліції зупинили автомобіль, начинений «забутими» боєприпасами. 8 гранат, 18 запалів та більше 40 набоїв – ось не повний перелік вилученого небезпечного багажу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через "Новотроїцьке" з окупованого Донбасу намагалися завезти зброю

У поліції пояснили, що на блокпості поліцейські зупинили для перевірки позашляховик Opel. За кермом автомобіля перебував 23-річний мешканець Сумської області, який запевняв правоохоронців, що не має нічого забороненого та піддавати автомобіль ретельному огляду немає сенсу.

Однак увагу поліцейських привернув рюкзак, який знаходився в автомобілі. Під час огляду з’ясувалося, що у ньому знаходиться димова шашка, сигнальна ракета, 8 гранат різного типу, 18 запалів до гранат та 41 патрон до автомату Калашникова.

Хазяїн небезпечного багажу пояснив, що підвозив незнайомих чоловіків, і «напевно, вони його і забули». Правдивість його свідчень буде перевірятися під час досудового розслідування.

Читайте також: Чоловік з гранатами погрожував підірвати столичну лікарню

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-