Майже кожен третій житель Донеччини підтримує ідею про візи з РФ

Майже кожен третій житель Донеччини підтримує ідею про візи з РФ

Опитування
Укрінформ
Прихильниками вступу України до НАТО є 30 відсотків мешканців Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook у понеділок повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський з посиланням на дані соцопитування, оприлюднені Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

«30 відсотків мешканців Донецької області є прихильниками вступу України до НАТО. Це втричі більше, аніж у Луганській області, де за це виступає 10 відсотків населення», - написав Жебрівський.

За його словами, до того ж, у Донецькій області, за даними соціологів, 32 відсотки населення підтримують вступ України до ЄС (для порівняння: у Луганській області – 14%). І майже кожен третій мешканець Донеччини (29%) позитивно сприймає ідею введення візового режиму з Росією (на Луганщині відповідно - 10 %).

Читайте також: Запровадження віз із РФ потягне питання і з Білоруссю – нардеп

«Такі цифри наочно ілюструють той поступ, який зробила Донеччина до віднайдення своєї проєвропейської сутності», - підкреслив Жебрівський. Зазначив, що заспокоюватися не варто, тому що результати того ж таки опитування свідчать, що 81 відсоток жителів Донбасу ніколи не бували у країнах Європейського Союзу (тих, хто хоч раз бував у ЄС, трохи більше на Донеччині, аніж на Луганщині – 24 та 15 відсотків відповідно). І значна кількість людей (17% у Луганській та 16% у Донецькій областях) ще й досі вірять в те, що якісь військові союзи з Росією та колишніми країнами СНД можуть гарантувати безпеку Україні.

«Я і моя команда працюємо над тим, щоб дати людям можливість стати заможними та самодостатніми, щоб вони могли подорожувати, щоб на власні очі могли побачити, який широкий світ, як живуть люди і куди варто рухатися Україні. Програма "Український донецький куркуль", яку ми впроваджуємо, - одна із засадничих. Створення класу заможних людей, здатних взяти відповідальність за власне життя у свої руки - першочергова задача й водночас - наша стратегічна мета», - акцентував голова області. При цьому він додав: «Вільна, самодостатня людина ані своєю гідністю, ані країною не гендлюватиме, ярма - ні братнього, ні ворожого - накинути собі на шию не дасть».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-