На будівництво в Донецькій області цьогоріч спрямують понад 4 млрд грн – Жебрівський

На будівництво в Донецькій області цьогоріч спрямують понад 4 млрд грн – Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області в цьому році понад 4 млрд грн направлять на будівельні роботи.

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«На Донеччині розпочався будівельний бум, і років на 20 роботи буде більше ніж достатньо. У цьому році у нас на рахунках - понад 3 мільярди гривень для будівельних робіт. Плюс невдовзі має надійти 1 млрд 300 млн по Європейському інвестиційному банку на рахунки міст та районів», - написав очільник області. При цьому він додав: «Щоб ефективно використати ці кошти й залучити ще, зараз завершуємо дорожню карту побудови Донеччини - обсяг загальних фінансових потреб оцінюємо приблизно в 200-250 мільярдів гривень».

Але Жебрівський підкреслив, що в регіоні існує величезна проблема - будівельна галузь як така на Донеччині зруйнована. Свого часу в окупованому нині Донецьку були сконцентровані проектні інститути, усі ключові будівельні організації. Сьогодні ж на пальцях можна перелічити будівельні компанії, які мають обіговий капітал, технарів, постійних працівників.

«Ми маємо сумні випадки, коли на ті чи інші об’єкти просто не можемо знайти підрядника. Показовий приклад: 367 днів ми не можемо розпочати роботи по Олександрівській школі Черкаської громади - 7-й раз виставляємо по системі «Прозорро». Приходять компанії, які навіть документи не можуть підготувати!» - зазначив керівник регіону.

Втім, він розповів, що навіть за таких умов відбудова Донеччини триває. «З 2 мільярдів 500 мільйонів переміщених коштів ми вже використали 750 мільйонів, плюс 300 млн - екологічні, плюс - обласні, загалом більше мільярда вже використали. Сподіваємося, що завдяки співпраці з Конфедерацією будівельників України робота піде ще швидше й буде якіснішою», - сказав Жебрівський.

Він повідомив, що Донецька область сьогодні підписала з Конфедерацією будівельників України Меморандум про співпрацю.

«Конфедерація будівельників України - організація громадська, яка об’єднує навколо себе близько тисячі представників будівельної галузі. Саме їх - професійних, відповідальних будівельників Донеччина сьогодні потребує понад усе», - наголосив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-