Мінськ: у

Мінськ: у "ДНР" погодились виключити зі списків на звільнення майже 20 злочинців

Укрінформ
Представники окупованих районів Донецької області в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі погодилися виключити зі списку осіб, на звільненні яких вони наполягають, близько 20 кримінальних злочинців.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко в Facebook після скайп-конференції підгрупи.

"Представники ОРДО погодилися виключити зі списку осіб, звільнення яких вони вимагають, 2 десятки кримінальних злочинців, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі - це важливий і конструктивний момент", - наголосила Геращенко.

Водночас, за її словами, в ОРДЛО продовжують вимагати амністії і звільнення ще 45 людей, які не мають стосунку до конфлікту. Це, зокрема, колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", що брали участь у розстрілі Небесної сотні, а також організаторів терактів в Одесі й Харкові.

Читайте також: Геращенко: Представники ОРЛО були проти участі Лутковської у скайп-конференції

"Очевидно, що цей шантаж неприпустимий, і тому українська сторона стоїть на позиції: ми готові до компромісу щодо звільнення і передати іншій стороні заради звільнення українських заручників тих, хто підпадає під дії Мінських угод і де це дозволяє українське законодавство", - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-