Жебрівський розповів, про що говорив зі спецпредставником США

Жебрівський розповів, про що говорив зі спецпредставником США

Фото
Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, перебуваючи у Краматорську,  підтвердив незмінність курсу США щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це написав у Фейсбуці голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

Як представник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер підтвердив незмінність курсу США щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Ураїни», - написав Жебрівський, зазначивши, що у неділю провів зустріч із Куртом Волкером та Марі Йованович.

Він підкреслив, що говорили про ситуацію на лінії розмежування, піднімали питання гуманітарного плану, зокрема, підтримки тимчасово переміщених осіб. Він запевнив представників США, що людей, які живуть на окупованій території, українська влада вважає своїми громадянами та заручниками фінансованих Росією терористичних угруповань.

«Для нас як представників української влади важливо не втрачати зв`язку із людьми по той бік лінії розмежування. Саме тому впроваджене дистанційне навчання для дітей, відкриті навчально-освітні центри, де діти з окупованих територій мають можливість отримувати освіту навіть без попередньої здачі ЗНО. Крім того, українська влада працює над відновленням інформаційно-медійного покриття тимчасово окупованих територій», - констатував Жебрівський.

Читайте також: Волкер розповість Західні Європі, що бачив на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня розпочався офіційний візит представників Держдепу США на чолі із спецпредставником по Україні Куртом Волкером до району проведення АТО.

Фото: Павло Жебрівський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-