Торецьк відзначив третю річницю звільнення від терористів

Торецьк відзначив третю річницю звільнення від терористів

Фото
Укрінформ
У Торецьку (колишн. Дзержинськ) Донецької області сьогодні урочисто відзначили третю річницю звільнення міста від незаконних збройних формувань.

Про це у п’ятницю повідомили в Торецькій міській раді.

«Три роки тому, 21 липня 2014 року, звідні підрозділи Сил спеціальних операцій України, провівши блискавичну спецоперацію, звільнили місто Торецк від незаконних збройних формувань», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що 33 бійці та 8 спецназівців з групи прикриття, майже 8 годин героїчно стримували наступ більш як 200 озброєних бойовиків, посилених 2 танками і БМП, але утримали оборону, і вже до вечора того ж дня, 21 липня, українські війська отримали повний контроль над містом і підняли над ним державні прапори. Захоплені в полон терористи були передані відповідним органам, того дня поранення отримали 3 українських військових. 

Сьогодні, 21 липня біля пам’ятного знаку захисникам України, які полягли за визволення міста Торецьк відбулось покладання квітів за участю керівництва міста, військових, мешканців та громадськості. Перед покладанням відбулось освячення пам’ятного знаку Митрополитом Донецьким та Маріупольським Сергієм. 

Після цього колона машин вирушила на центральну міську площу, де вже зібрались мешканці міста. Секретар міської ради Юрій Євсіков вручив медалі військовим 128 та 57 бригад, лікарям, медичним сестрам, працівникам ДСНС та поліції, виготовлені спеціально з нагоди відзначення 3-ї річниці визволення міста від незаконних збройних формувань. 

«Відвага і стійкість тих, хто сприяв поверненню конституційного ладу, хто зазнав втрат і подолав душевний біль, гідні найвищих слів визнання, пошани і вдячності», - підкреслили в міськраді.

Читайте також: "Дорога на Схід": Жадан готує другий фестиваль сучасного мистецтва

Після урочистої частини мешканці міста пронесли вулицями 20-ти метровий прапор. Завершенням святкування було відкриття пам’ятної експозиції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-