Двом мешканцям Донеччини дали по 5 років за антиукраїнські заклики у соцмережі

Двом мешканцям Донеччини дали по 5 років за антиукраїнські заклики у соцмережі

Укрінформ
У Донецькій області за антиукраїнські заклики у соціальній мережі двоє чоловіків  засуджені до 5 років в'язниці.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області. 

«Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Донеччини за антиукраїнські заклики у соціальній мережі двоє чоловіків проведуть за гратами 5 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що Апеляційний суд Донецької області підтримав обгрунтовану позицію прокуратури та визнав двох мешканців Слов’янського району винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України). 

Читайте також: Творець "Синього кита" отримав 3 роки за гратами

Під час судових слухань повністю доведено, що наприкінці лютого 2014 року двоє чоловіків 1993 та 1994 років народження створили у соціальній мережі «ВКонтакте» декілька груп. 

Переслідуючи мету змінити межі України та здійснюючи інформаційну підтримку терористичних організації «ДНР» та «ЛНР», вони розміщували у створених групах матеріали антиукраїнського характеру. 

Злочинну діяльність фігурантів було припинено у квітні 2015 року співробітниками СБУ. За клопотанням прокуратури підозрюваних заарештували.

У суді чоловіки своєї провини не визнали, але державним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, повністю доведено їх провину у скоєному злочині. Суд першої інстанції призначив чоловікам покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, однак захисниками було подану апеляційну скаргу. 

Апеляційний суд, вивчивши надані прокурором докази, дійшов висновку, що вирок винесено законно, а підстав для його скасування не вбачається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-