Факти російської агресії на Донбасі розслідують ГПУ, Нацполіція та СБУ

Факти російської агресії на Донбасі розслідують ГПУ, Нацполіція та СБУ

Укрінформ
У результаті гібридної війни Росія окупувала майже 43 тисячі квадратних кілометрів території України.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час виступу на семінарі Роуза-Рота на тему: "Безпека і стабільність в Україні і Чорноморському регіоні", участь у якому беруть делегація ПА НАТО та українські високопосадовці.

"Шокуючим наслідком неоголошеної війни проти України є окупація Кримського півострова та окремих районів Донецької та Луганської областей загальною площею майже 43 тисячі квадратних кілометрів", - заявив він.

Перший заступник керівника Міноборони України наголосив, що головний вплив на розвиток воєнно-політичної обстановки в регіоні здійснює "продовження Росією збройної агресії проти нашої держави, яка має на меті зрив процесу її європейської інтеграції, зміну української влади, а також повернення України під контроль Москви".

При цьому все це супроводжується активними інформаційними заходами збоку РФ "з виправдання своєї позиції та дискредитації України, а також цинічними заявами щодо невиконання Україною Мінських домовленостей".

Також сьогодні зростає роль невоєнних методів тиску з боку Росії на Україну, перш за все через політичний (дипломатичний), економічний та гуманітарний елементи.

Читайте також: Міноборони оцінило збитки від руйнувань на Донбасі у $50 мільярдів

Факти російської агресії на Донбасі розслідують три слідчо-оперативні групи ГПУ, Нацполіції та СБУ, повідомив Руснак.

“З метою фіксації та розслідування фактів агресії Російської Федерації на сході України, а саме: злочинів, пов’язаних із обстрілами та інших злочинів цієї категорії у населених пунктах, промислових та інших об’єктах інфраструктури на території Донецької та Луганської областей, створено три слідчо-оперативні групи з прокурорсько-слідчих працівників Генеральної прокуратури, Національної поліції України та Служби безпеки України”, - сказав він.

Руснак наголосив, що на сході України зруйновано об’єкти енергетичної, транспортної, соціальної та інших інфраструктур, люди залишилися без робочих місць. За попередніми розрахунками, загальна сума прямих збитків України становить близько 50 млрд. доларів. Близько 2,3 млн українців вимушені були залишити свої домівки.

Перший заступник керівника МОУ також підкреслив, що застосування стратегії “гібридної війни” проти України підтверджується діями Російської Федерації у ході окупації Криму та спроби реалізації проекту “Новоросія” на сході України.

“За змістом та послідовністю вони включали консолідацію проросійських сил, формування незаконних збройних формувань, організацію масових антиукраїнських заворушень, силове захоплення влади за допомогою регулярних збройних сил Російської Федерації, організацію на захоплених територіях псевдореферендумів з подальшою анексією-визнанням незалежності окупованих територій”, - додав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-