Торецьку загрожує гуманітарна катастрофа - бойовики не дають полагодити водогін

Торецьку загрожує гуманітарна катастрофа - бойовики не дають полагодити водогін

Укрінформ
У місті Торецьк Донецької області склалася надзвичайно складна ситуація з водопостачанням. Виконуючий обов'язки мера міста Юрій Євсіков попереджає про можливість гуманітарної катастрофи.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО із посиланням на українську сторону СЦКК. 

"Вода надходить до міста водоводом «Горлівка-Торецьк». Ще на початку 2017 року, внаслідок обстрілів з боку НЗФ ОРДО, було пошкоджено ділянку водоводу, що проходить через лінію зіткнення в районі шахти імені Гагаріна. За підрахунками комунальних служб Торецька, на землю щоденно витікає близько 15 тисяч кубометрів води. Через це в місті запроваджено жорсткий графік водопостачання: майже 35 тисяч мешканців отримують воду лише дві години на добу, в селища Північне та Залізне вода подається на дві години один раз за дві доби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в багатоповерхівках в центральній частині міста вода доходить лише до другого поверху. При цьому з підвищенням температури повітря витрата води суттєво збільшилася і ситуація значно ускладнилася. 

За словами Євсікова, в місті може спалахнути епідемія інфекційних захворювань. Міська санепідемстанція готується днями закрити усі дитячі садки. 

З початку 2017 року торецькі комунальники відправили шість заявок на забезпечення безпечного виконання ремонтно-відновлювальних робіт на водоводі, по кожній з яких українською стороною СЦКК в найкоротші строки були отримані гарантії безпеки від сил Антитерористичної операції та неодноразово надіслані відповідні звернення російській стороні СЦКК щодо сприяння в отриманні письмових гарантій безпеки від представників ОРДО. Остання, шоста заявка була відправлена кілька днів тому.

Євсіков запевняє, що для обстеження та ремонту водоводу достатньо лише одного літнього світлового дня, але навіть і на цей нетривалий час НЗФ ОРДО не бажають забезпечити «режим тиші», незважаючи і на те, що із 24 червня в зоні АТО оголошено перемир’я на період збору врожаю, наголошує українська сторона СЦКК.

Тут додають, що ситуація, яка склалася з водопостачанням міста, наочно демонструє той факт, що керівництво ОРДО цинічно продовжує ігнорувати інтереси цивільного населення, всупереч зроблених ним заяв, демонструє абсолютну незацікавленість у забезпеченні екологічної безпеки регіону та у відновленні цивільної інфраструктури Донбасу, переконані представники української сторони СЦКК.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-