Жебрівський дає мільйон гривень на історію Донеччини

Жебрівський дає мільйон гривень на історію Донеччини

Укрінформ
Мільйон гривень виділяється  на дослідження прадавньої історії Донеччини, для розробки Положення про конкурс міні-грантів на створення ТВ-програм, написання історичних нарисів та публіцистичних матеріалів на цю тему.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Мільйон гривень виділяю на дослідження прадавньої історії Донеччини. Дав доручення протягом двох тижнів розробити Положення про конкурс міні-грантів на створення ТВ-програм, написання історичних нарисів та публіцистичних матеріалів», - написав очільник області.

Він підкреслив, що хоче «подолати міфи, які насаджувалися на цій землі протягом десятиліть (а то й століть!), про те, що до Катерини-блудниці тут було дике поле».

«Потрібно зануритися у прадавню історію цього краю, і тоді величні кургани, якими вкрита ця земля, нам розкажуть: коли терени Московії ще були вкриті чагарниками, тут уже розвивалося скотарство, ремесла, рільництво. Впевнений: знати свій край - одна з основних потреб мешканців Донецької області», - зазначив Жебрівський. І додав, що хоче максимально активізувати саме місцевих краєзнавців,  але також усіх бажаючих дослідників  з інших областей України взяти участь у конкурсі, аби роботи «були цікаві, правдиві й грунтовні».

За словами керівника регіону, для відбору створять конкурсну комісію, до складу якої обов’язково увійдуть представники громадськості. «Оцінимо ефективність і затребуваність конкурсу. І за потреби – повторимо або й збільшимо фінансування», - пообіцяв Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-