Мешканці окупованої Донеччини продовжують звертатися за допомогою до українських правоохоронців

Мешканці окупованої Донеччини продовжують звертатися за допомогою до українських правоохоронців

Укрінформ
Мешканці окупованої Донеччини, які стали жертвами кримінальних злочинів, не визнають «ДНР» і продовжують звертатися за допомогою до українських правоохоронців.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«Жителі захоплених терористами населених пунктів, які стали жертвами злочинів, продовжують звертатися до підрозділів поліції на території, підконтрольній Україні», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці констатували, що з початку 2017 року до Покровського відділу поліції надійшло 53 повідомлення про тяжкі кримінальні правопорушення, які були скоєні на тимчасово окупованій території. Найпоширеніші серед них - захоплення державних або громадських установ, шахрайства, крадіжки та незаконні заволодіння транспортними засобами.

Так, до Покровського відділу поліції звернувся директор підприємства, розташованого на території «ДНР». Чоловік повідомив про те, що група невідомих озброєних осіб прийшли до адміністративної будівлі зазначеного підприємства та захопили її разом з товарно-матеріальними цінностями та іншим майном підприємства. «Звертатися до псевдополіції ДНР немає сенсу, оскільки заяви на себе вони не приймають», - скаржиться чоловік.

Аналогічна заява надійшла і від директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке займалося підприємницькою діяльністю у сфері харчування. На цей раз «представники ДНР» захопили разом із товарно-матеріальними цінностями приміщення фірмових магазинів, в тому числі допоміжні складські приміщення, розташовані на території цілого ряду населених пунктів.

Обидва потерпілих підозрюють, що такі дії з боку бойовиків викликані відмовою директорів сплачувати податки до казни фейкової республіки.

В поліції підкреслили, що розслідування таких правопорушень ускладнюється відсутністю доступу на окуповану територію, проте кожен факт отримає правову оцінку. Протиправні дії задокументовані, це стане підставою для подальшого притягнення підозрюваних до відповідальності.

Згідно з чинним законодавством зловмисники, які ховаються на окупованій території, можуть бути засуджені заочно. Крім того, підозрювані, особа яких встановлена, будуть затримані у разі перетину лінії розмежування.

Поліція нагадала, що громадяни України, які мешкають на тимчасово окупованій території, можуть звернутися до будь-якого територіального підрозділу поліції Донецької області особисто, телефоном або поштою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-