На Донеччині підприємєць перерахував 155 тис. грн за неіснуючу сільгосптехніку

На Донеччині підприємєць перерахував 155 тис. грн за неіснуючу сільгосптехніку

Укрінформ
В Донецькій області підприємєць втратив 155 тис. грн, коли перерахував гроші за неіснуючу сільгосптехніку.

Про це у четвер повідомили в поліції Донецької області.

«Покровські правоохоронці встановлюють зловмисників, які ошукали фермера з Сонцівки. Потерпілий придбав спецтехніку, яка виявилася «привидом», а сама фірма-постачальник - безслідно зникла разом із грошима підприємця», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що 29-річний чоловік звернувся до чергової частини Покровського відділу поліції і розповів, що він у грудні 2016 року вирішив придбати трактор. Знайшов в інтернеті оголошення з продажу сільгосптехніки та обрав вигідну пропозицію – трактор вартістю 155 тисяч.

Покупець зателефонував представнику фірми, домовився про зустріч, яка відбулась у Харкові. З собою потерпілий привіз задаток - 55 тисяч гривень. Сторони підписали двосторонній договір і домовилися, що як тільки підприємець внесе останній платіж за техніку, фірма-постачальник самостійно транспортує техніку на зазначену в угоді адресу.

У лютому поточного року фермер перерахував останній платіж. З того часу представник фірми перестав відповідати на дзвінки. Кілька місяців ошуканий замовник намагався сам вийти на постачальника, однак, зрозумівши нарешті, що потрапив на гачок аферистів, пішов до поліції.

Наразі за даним фактом Покровським відділом поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 3-х років позбавлення волі.

Правоохоронці розпочали пошуки постачальників неіснуючої сільгосптехніки.

В поліції заявили, що всього за чотири місяці 2017 року на території Донецької області зареєстровано 778 шахрайств, що майже на 40 % більше, ніж у минулому році. Найбільша кількість шахрайств вчиняється саме через Інтернет. Серед найпоширеніших видів: невдалі інтернет-покупки - 251 випадок, крадіжки з банківських карт - 163, схеми «ваші близькі у біді» - 47.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-