Посадовців навчального закладу Маріуполя засуджено за привласнення 147 тис грн. зарплати «мертвих душ»

Посадовців навчального закладу Маріуполя засуджено за привласнення 147 тис грн. зарплати «мертвих душ»

Укрінформ
На Донеччині посадовців навчального закладу Маріуполя засуджено за привласнення заробітної плати «мертвих душ» у сумі 147 тис. грн.

Про це у п'ятницю повідомили у прес-службі прокуратурі Донецької області.

«Завдяки якісному підтриманню державного обвинувачення у суді прокурором Маріупольської місцевої прокуратури №1, посадовців одного з маріупольських ліцеїв засуджено за привласнення 147 тис грн.», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що жінка, працюючи помічником директора навчального закладу, запропонувала останньому працевлаштувати своїх племінників на посади слюсарів-ремонтників. Як пояснила винахідлива обвинувачена, через те, що її родичі працюють за кордоном і на роботу виходити не будуть, їх заробітну плату можна залишати собі.

У подальшому, щомісячно у табеля обліку використання робочого часу ставили відмітки про відпрацювання робочого часу псевдопрацівниками, які затверджувались директором, та на основі цих документів їм нараховувалась та виплачувалась заробітна плата. Вказана схема продовжувала діяти навіть після того, як змінився директор ліцею.

Таким чином, протягом 2011-2013 років заступник директора та двоє директорів навчального закладу, маючи у своєму розпорядженні зарплатні картки «мертвих душ», знімали через банкомати їх заробітну платню та залишали собі, чим завдали матеріальну шкоду державі на загальну суму 147 тис грн.

Вироками Іллічівського районного суду м. Маріуполя посадові особи за скоєння вказаних злочинів засуджені до 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік 6 місяців з іспитовим строком на 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-