У Лимані затримали місцевого жителя, який 3 роки приховував свою причетність до терористів

У Лимані затримали місцевого жителя, який 3 роки приховував свою причетність до терористів

Укрінформ
В місті Лиман Донецької області правоохоронці затримали 22-річного місцевого жителя, який 3 роки приховував свою причетність до незаконних збройних формувань

Про це у четвер повідомили в поліції Донецької області.

«Після звільнення півночі області від окупації 22-річний чоловік тривалий період часу переховувався на території району. Колишнього чергового «КПП» терористів було виявлено в ході оперативно-профілактичних заходів поліції», - йдеться у повідомленні.

В поліції уточнили, що у квітні 2014 року молодий житель Лиману перейнявся ідеями, про які йому розповідали агітатори з числа учасників незаконних збройних формувань. Хлопець сам зголосився служити "новим господарям", заступив на блокпост "Царицино", біля села Старий караван, і став чекати приходу обіцяного "Руського мира". Коли добровільний помічник бойовиків зрозумів, що сили ЗСУ скоро звільнять район, а його командири розбігаються один за одним, він змінив місце проживання і телефон, став перебиватись неофіційними підробітками. Рівно за три роки після початку його невдалої "кар'єри" у НЗФ чоловік був затриманий співробітниками Лиманського відділення поліції.

Наразі стосовно нього проводиться перевірка за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-