На КПВВ «Мар’їнка» затримано бойовика, який їхав оформляти українську пенсію

На КПВВ «Мар’їнка» затримано бойовика, який їхав оформляти українську пенсію

Укрінформ
У Донецькій області на контрольно-пропускному пункті «Мар’їнка» правоохоронці затримали бойовика, який їхав у Курахове оформляти українську пенсію.

Про це в п'ятницю повідомили в Мар’їнському відділенні поліції Донецької області.

«На КПВВ «Мар’їнка» затримано бойовика, який їхав у Курахове оформляти українську пенсію. Під час перевірки на контрольному пункті пропуску поліцейські встановили, що чоловік брав участь у незаконних збройних формуваннях і служив у «Козацькому Союзі війська Донського», - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що 49-річний житель Донецька в жовтні 2015 року вступив у господарський взвод військової частини «Козацького Союзу війська Донського», який знаходився в колишньому приміщенні музичного училища по вулиці Бакинських Комісарів. Вдень він виконував дрібну роботу, а вночі зі зброєю стояв на варті й охороняв периметр військової частини. Бойовикові обіцяли платити 200 доларів США, проте за три місяці служби він не отримав нічого.

Увесь час він знаходився на території окупованого Донецька і перебивався тимчасовими заробітками, а нещодавно вирішив поїхати в Курахове, щоб оформити собі пенсію.

Під час перетину КПВВ «Мар’їнка» чоловік і був затриманий поліцейськими.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь в їх діяльності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-