До 85-річчя Донеччини в області планують створити 85 спортмайданчиків зі штучним покриттям

До 85-річчя Донеччини в області планують створити 85 спортмайданчиків зі штучним покриттям

Укрінформ
До 85-річчя Донецької області в поточному році на території регіону заплановано створення 85 спортивних майданчиків зі штучним покриттям.

Про це у середу повідомили в Управлінні з питань фізичної культури та спорту Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«З нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області в поточному році на території регіону заплановано створення 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям (42х22 м) та облаштування 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням», - йдеться у повідомленні.

Реалізація проектів здійснюється з ініціативи голови військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

На закупівлю та доставку тренажерів з обласного бюджету виділено 12 млн грн. До складу одного такого майданчика входить 9 тренажерів на різні групи м’язів – таким чином, усього в області будуть встановлені 1800 тренажерів, кожен з яких матиме біометричний паспорт та зможе використовуватися протягом всього року. При цьому 15 тренажерних майданчиків буде облаштовано при військових частинах.

Проведено аукціон на закупку та доставку тренажерного обладнання, і, за сприятливих умов, до 18 квітня буде підписано договір з його переможцем.

З 30 квітня планується розпочати доставку комплектів тренажерів на місця, де їх установка здійснюватиметься коштом міських, районних бюджетів та позабюджетних коштів.

Водночас на будівництво 85 спортмайданчиків зі штучним покриттям з обласного бюджету виділено 77 млн 535 тис. грн, з яких 6,9 млн грн – дотація з обласного бюджету місцевим на влаштування основи під укладку штучного покриття при двадцяти трьох опорних школах.

Відведення земельних ділянок, виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи, а також влаштування основи під укладку штучного покриття (для 62 майданчиків не при опорних школах) будуть здійснюватися за кошти міських, районних бюджетів та позабюджетних коштів.

Завершується виготовлення проектно-кошторисних документацій та отримання експертних звітів. Розпочато проведення тендерних процедур на закупівлю штучного покриття та огорожі для спорт майданчиків та їх монтажу.

Уже визначено адреси розташування спортивних майданчиків та поставлені конкретні терміни покрокової реалізації проектів. За завданням Жебрівського, майданчики мають бути введені в експлуатацію до 2 липня 2017 року – дня святкування 85-річчя Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-