Посадові особи одного з навчальних закладів Торецька завдали збитків державі майже на 160 тис. грн

Посадові особи одного з навчальних закладів Торецька завдали збитків державі майже на 160 тис. грн

Укрінформ
В Донецькій області посадові особи одного з навчальних закладів Торецька незаконно заволодівали грошовими коштами, внаслідок чого державі завдано збитків на загальну суму майже 160 тис. грн.

Про це у вівторок повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

"Прокуратурою припинено систематичне заволодіння бюджетними коштами посадовими особами одного з навчальних закладів міста Торецьк", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що впродовж 2011-2015 років головний бухгалтер спільно з директором навчального закладу, шляхом службового підроблення бухгалтерської документації, створювали фіктивну економію фонду оплати праці, а в подальшому заволодівали грошовими коштами, внаслідок чого державі завдано збитків на загальну суму майже 160 тис. грн.

Незаконно отримані бюджетні гроші посадовці розтратили на користь третіх осіб шляхом матеріального заохочення інших працівників навчального центру.

Торецький відділ Костянтинівської місцевої прокуратури, встановивши наявність достатніх доказів у вчиненні особою кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та ч.4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, повідомив головному бухгалтеру навчального центру про підозру. Досудове розслідування триває.

У відомстві також повідомили, що Костянтинівська місцева прокуратура з метою забезпечення відшкодування завданих збитків звернулася до суду з клопотанням про накладання арешту на майно підозрюваних, клопотання задоволено. Також прокурором пред’явлено цивільний позов в інтересах держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-