Жебрівський нагадав про екологічну загрозу через військові дії поблизу працюючих промислових підприємств регіону

Жебрівський нагадав про екологічну загрозу через військові дії поблизу працюючих промислових підприємств регіону

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський нагадав про наявну екологічну загрозу через проведення військових дій поблизу працюючих промислових підприємств регіону.

Про це він написав у понеділок на своїй сторінці в Facebook.

«На Донеччині ряд підприємств сьогодні продовжують працювати на лінії розмежування. Наприклад, Донецька Фільтрувальна станція, Фенольний завод біля Торецька, Авдіївський коксохім та ферми «Бахмутського аграрного союзу» біля Новолуганського. Воєнні дії біля цих підприємств несуть ще й серйозну екологічну загрозу, оскільки відсутність доступу до обслуговування їхніх об’єктів, або обстріли можуть привести до важких екологічних наслідків не тільки для області, а й для цілого регіону», - написав очільник області.

Він нагадав, що, наприклад, прорив шламонакопичувачів Фенольного заводу чи руйнування дамби відстійників БАСу призведуть до виливу небезпечних стоків та потрапляння їх у басейн річки Сіверський Донець. «Від цього постраждає не тільки Донеччина і Луганщина, але й суміжні області Росії, а також басейни Азовського і Чорного морів», - зазначив Жебрівський.

Він розповів, що сьогодні народні депутати Ірина Геращенко та Марія Іонова зустрілись із керівниками цих підприємств. «Депутати хотіли отримати максимально повну інформацію із «перших рук». Вони добре розуміють серйозність загрози і будуть виносити ці питання на рівень міжнародних гуманітарних та безпекових організацій. А також будуть контролювати, щоб ці питання були у центрі уваги переговорної групи по Донбасу», - пояснив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-