На Донеччині викрили схему постачання товарів у «ДНР» на понад 100 мільйонів гривень

На Донеччині викрили схему постачання товарів у «ДНР» на понад 100 мільйонів гривень

Укрінформ
Фіскали Донецької області викрили схему нелегального постачання товарів в «ДНР» на суму понад 100 мільйонів гривень.

Про це у п'ятницю повідомили у Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

«Оперативними та слідчими підрозділами Головного управління ДФС у Донецькій області спільно зі співробітниками прокуратури Донецької області в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України, викрито схему нелегального постачання товарів в «ДНР» на суму більш ніж 100 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів було виявлено осіб, які фактично контролюють діяльність групи підприємств, розташованих як на території України, так і на тимчасово непідконтрольній українській владі території, та у період 2016-2017 рр., використовуючи реквізити підприємств – нерезидентів, зареєстрованих в юрисдикціях з пільговим оподаткуванням, здійснювали поставки товарів через територію Російської Федерації. В подальшому ці товари ввозились до м. Донецька через неконтрольовану ділянку державного кордону України.

Таким чином, товари ввозились на територію країни без належного митного оформлення та без відповідної сплати податків і обов’язкових платежів. В результаті такої протиправної діяльності бюджет України недоотримав понад 4 млн гривень.

Досудове слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-