Учителя із Слов’янська судитимуть за участь у проведенні незаконного референдуму

Учителя із Слов’янська судитимуть за участь у проведенні незаконного референдуму

Укрінформ
У Донецькій області вчителя із міста Слов’янськ судитимуть за участь у проведенні в 2014 році незаконного референдуму.

Про це у четвер повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування за фактом посягання на цілісність державного кордону України з боку вчителя одного з навчальних закладів міста Слов’янська», - йдеться у повідомленні.

Так, слідчими встановлено, що у травні 2014 року, в період окупації міста Слов’янська незаконними збройними формуваннями терористичної організації «ДНР», 36-річний місцевий вчитель активно сприяв окупантам в організації та проведенні незаконного референдуму щодо створення терористичної організації «ДНР».

Будучи призначеним на посаду голови так званої дільничної виборчої комісії, чоловік координував роботу її членів щодо формування списків громадян і видачі бюлетенів, брав участь у підрахунку голосів, підписанні протоколу з результатами незаконного референдуму та передачі його озброєним терористам.

Слідством доведено, що своїми діями вказана особа вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлено до суду. За злочин проти своєї держави чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення, констатували у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-