У поліції кажуть, що Парасюк очолив напад на блокпост у Слов'янську

У поліції кажуть, що Парасюк очолив напад на блокпост у Слов'янську

Відео
Укрінформ
Поліція Донеччини звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було здійснено напад на поліцейських у Слов'янську.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції області.

"В результаті нападу групи озброєних осіб на чолі з народним депутатом, які здійснили силовий прорив крізь блокпост в обхід законних процедур перевірки, постраждали 7 співробітників поліції, які отримали травми різного ступеню тяжкості", - повідомили заступник голови Нацполіції України – начальник ГУ НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін та командир роти спецпризначення поліції Донеччини Юрій Голубан під час брифінгу в Краматорську.

За повідомленням Голубана, близько 19:00 під'їхала колона машин з невідомими. Прибулі відмовилися слідувати інструкціям штабу АТО щодо перетину блокпосту – надати документи та надати автомобільний транспорт для огляду.

"При цьому вийшов нардеп Парасюк та із загрозами, матом почав ображати співробітників поліції та намагатися своїми діями спровокувати бійку. Коли у одного нього це не вдалося, він дав команду своїм людям, які прибули разом з ним у колоні. По суті громадянин Парасюк очолив напад на співробітників поліції", – зазначив Голубан.

Зазначається, що у нападі брали участь близько 40-45 осіб. Під час конфлікту постраждали 7 співробітників поліції, з них 5 – бійці роти спецпризначення та 2 Слов'янського відділу поліції.

"Співробітник спецпідрозділу був збитий машиною народного депутата, наразі він доставлений до лікарні", – повідомив Голубан.

Тим часом сам Парасюк заявив про обстріл колони «блокадників Донбасу» краматорською поліцією.

За словами прес-секретарки Парасюка, інцидент стався в районі села Маркове Донецької області, коли поліція зупинила колону «блокадників».

За її словами, поліцейські намагались відібрати документи та затримати учасників блокади, внаслідок чого почались сутички. Згодом, як стверджує вона, правоохоронці відкрили вогонь у бік блокадників.

Пізніше Володимир Парасюк також заявив про застосування зброї поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-