Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну державу - мер Слов'янська

Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну державу - мер Слов'янська

Фото
Укрінформ
У місті Слов'янськ Донецької області відбувся урочистий мітинг з нагоди 203-ї річниці з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка.

Про це у четвер повідомили у Слов'янській міськраді. 

«9 березня у Слов'янську біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення 203-ї річниці з дня народження великого Кобзаря. Чимало людей зібралося, щоб вшанувати його пам'ять», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на мітингу міський голова Вадим Лях наголосив на тому, що життя великого Кобзаря є прикладом справжньої любові до свого краю. «Тарас Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну незалежну державу. А оскільки відзначати знаменну дату нам доводиться у скрутну для України годину, то ми маємо об'єднатися задля відродження миру і злагоди в суспільстві», - сказав мер.

Також виступили голова Слов’янського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Володимир Савенко та інші представники громадськості. Вони розповіли про великого Кобзаря, його творчість та декламували вірші поета. 

Дівчата в українських костюмах виконали українські пісні, а учні загальноосвітніх шкіл міста підготували літературно-музичну композицію. 

Наприкінці заходу всі бажаючи поклали квіти до пам'ятника Кобзарю. 

Фото: міськрада Слов'янська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-