Італія виділила мільйон євро для підтримки постраждалих від конфлікту на Донбасі

Італія виділила мільйон євро для підтримки постраждалих від конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Уряд Італії виділив 1 млн євро Всесвітній Продовольчій Програмі ООН та ЮНІСЕФ для надання у 2017 році допомоги людям, що постраждали в результаті конфлікту на сході України.

Про це на брифінгу в четвер заявив посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стежимо за подіями на Сході і знаємо про те, що відбулось в Авдіївці. Цього року італійський уряд виділив 1 млн євро Всесвітній Продовольчій Програмі ООН та ЮНІСЕФ для надання допомоги людям, що постраждали в результаті конфлікту на сході України", - сказав Чечіліа.

Він додав, що 700 тис. євро з цієї суми отримає Всесвітня Продовольча Програма ООН, яка завдяки цим коштам матиме змогу надати продовольчу допомогу населенню, яке не отримує її від інших гуманітарних організацій.

Як пояснив заступник директора ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні, ця допомога буде надана у вигляді ваучерів на суму 550 гривень, що дасть змогу постраждалим від конфлікту людям придбати в торговельних мережах товари із затвердженого переліку, з якого виключено тютюн та алкоголь. Загалом планується надати продовольчу допомогу 220 тис. мешканців Донбасу, що постраждали від конфлікту.

ЮНІСЕФ отримає 300 тис. євро для посилення програми інформування дітей та сімей, які живуть поблизу лінії конфлікту, про мінну небезпеку.

"Ці кошти допоможуть захистити більш як 500 тис. дітей та їхніх піклувальників від небезпеки, яку становлять міни та боєприпаси, що не розірвалися", - зазначила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-