Торгова блокада: поліція спростовує заяви про підготовку до штурму

Торгова блокада: поліція спростовує заяви про підготовку до штурму

Укрінформ
Розповсюджена блокувальниками інформація щодо підготовки поліцією штурму не відповідає дійсності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області. 

"Інформація, розповсюджена блокувальниками у ЗМІ, про підготовку штурму не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в поліціїї, сьогодні зранку до Бахмутського відділу поліції звернулися представники Донецької залізниці, які повідомили, що блокувальники відмовляються повернути їм захоплений раніше тепловоз. Машиніст у супроводі дільничного офіцера поліції прийшли сьогодні до місця блокування у Бахмуті і попросили передати їм тепловоз для того, аби вони могли його забрати. Їм було відмовлено.

"У цей час блокувальники підпалили перед тепловозом шини, у зв’язку з чим на місці працювали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. На місце було викликано слідчо-оперативну групу Бахмутського відділу поліції, яка задокументувала цей факт. Наразі за ним проводиться перевірка", - йдеться у повідомленні.

В поліції нагадали: за фактами блокування залізничної колії та захоплення залізничного транспорту відкрито 4 кримінальних провадження.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні штаб блокади на Донбасі оприлюднив на своїй сторінці в Facebook інформацію, що їх редут “Запоріжжя” у Бахмуті оточений спецпідрозділами поліції, і "є всі ознаки підготовки до штурму", який блокувальники підготувалися відбивати.

З 25 січня активісти на чолі з кількома народними депутатами почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом.

Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на сході України.

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Президент України Петро Порошенко вважає, що блокада залізниці на Донбасі створює загрозу не лише енергетичній безпеці держави, а й усій економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-