Маріупольці скаржаться до Нацради на антиукраїнський контент від каналу Ахметова

Маріупольці скаржаться до Нацради на антиукраїнський контент від каналу Ахметова

Відео
Укрінформ
У суботу, 11 лютого, у Маріуполі Донецької області в ефірі телеканалу МТВ (Маріупольське телебачення) протягом 40 хвилин транслювали телевізійну передачу виробництва російського телеканалу РЕН ТВ, зміст якої мав антиукраїнський характер.

Про це сьогодні повідомив Інститут масової інформації.

"Місцева громадська організація "Ініціативна група "Разом" звернулась зі скаргою до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку телеканалу... Зокрема, в ефірі телеканалу МТВ транслювалася передача під назвою "Территория заблуждений с Игорем Прокопенко" (випуск 58 від 01.04.2014)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у зверненні організації до Нацради, "зміст цієї телевізійної передачі зводився до низки пропагандистських антиукраїнських тверджень, а саме, що Україна - "штучна" держава, а Грушевський взагалі австрійський "грантоїд", та багато іншої інформації та висловлювань, які ставлять під сумнів державний суверенітет України, існування української нації та несуть образу громадянам України". 

На думку представника Нацради в Донецькій області Олександра Толстогузова, регулятор призначить перевірку телеканалу за цим фактом.

"Зараз це буде, швидше за все, рішення про позапланову перевірку, потім штраф або попередження. І розтягнеться все це на два-п’ять тижнів. Я неодноразово пропонував народним депутатам прискорити та спростити процедуру накладення штрафів, позбавлення ліцензій та введення поняття тимчасового призупинення мовлення (трансляції) в зоні АТО. Але віз і донині там", - сказав він.

ІМІ зазначає, що у Facebook трансляція цієї передачі викликала обговорення серед маріупольців, завдяки оперативності яких вдалося зняти з ефіру відеозріз цієї програми.

Власником 99,99% телеканалу МТВ є ТОВ “Метінвест холдинг”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-