Росія не надала гарантій припинення вогню в Авдіївці - Жебрівський

Росія не надала гарантій припинення вогню в Авдіївці - Жебрівський

Укрінформ
Російська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) не надала письмових гарантій припинення вогню, тому електромонтажники не змогли й сьогодні вийти на місце пориву ЛЕП в Авдіївці. 

Про це повідомив у Twitter голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Електромонтажники не змогли і сьогодні вийти на місце пориву ЛЕП. Російська сторона в СЦКК не надала письмових гарантій припинення вогню", - зазначив він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що бригаду ремонтників ДТЕК у районі Авдіївки, яка повинна була полагодити електропостачання в Авдіївці, знову обстріляли, незважаючи на присутність патрулів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Планувалося, що ремонтні бригади проводитимуть ремонт пошкоджених мереж електропостачання під наглядом патрулів СММ ОБСЄ. Втім, прогнозів щодо термінів відновлення електропостачання в Авдіївці не давали.

Як відомо, в Авдіївці оголошено режим надзвичайної ситуації через загрозу гуманітарної катастрофи. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовано людей з особливими потребами і хворих, а також дітей.

Зранку в штабі АТО повідомили, що з початком нового дня обстріли Авдіївки тривають, бойовики застосовують "Гради", артилерію калібру 152 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-