Авдіївка: бойовики обстріляли ремонтників, ОБСЄ поїхала з міста

Авдіївка: бойовики обстріляли ремонтників, ОБСЄ поїхала з міста

Укрінформ
У Донецькій військово-цивільній адміністрації  розраховують на встановлення "режиму тиші" для лагодження ЛЕП в Авдіївці завтра, тривають перемовини.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Зараз тиша, поки не бахають. На жаль, відновлювальних робіт сьогодні не було, хоча бригади вийшли на вихідні позиції. Готові були і ремонтники, і сапери працювати, і ОБСЄ була, але обстріляли бригаду, і, в принципі, ретирувалася ОБСЄ. І я думаю, сьогодні вже нічого не буде. Ми зараз ведемо переговори, щоб завтра було. Телефонував Президент, я йому доповів щодо ситуації, він знову включає всі засоби, щоб завтра тиша була", - розповів глава ВЦА.

За його словами, магазини в місті працюють, людей годують.

"Зараз з ООН приїхали до потерпілих, тих, кому вчора обстріляли будинки, щоб роздати теплі речі і деякі будівельні матеріали", - зазначив він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що бригаду ремонтників ДТЕК у районі Авдіївки, яка повинна була полагодити електропостачання в Авдіївці, знову обстріляли, незважаючи на присутність патрулів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Планувалося, що ремонтні бригади проводитимуть ремонт пошкоджених мереж електропостачання під наглядом патрулів СММ ОБСЄ. Втім, прогнозів щодо термінів відновлення електропостачання в Авдіївці не давали.

Як відомо, в Авдіївці оголошено режим надзвичайної ситуації через загрозу гуманітарної катастрофи. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовано людей з особливими потребами і хворих.

Зранку в штабі АТО повідомили, що з початком нового дня обстріли Авдіївки тривають, бойовики застосовують "Гради", артилерію калібру 152 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-