Харківщина і Кіровоградщина відправили до Авдіївки паливо та генератори

Харківщина і Кіровоградщина відправили до Авдіївки паливо та генератори

Укрінформ
До Авдіївки, яка опинилася на межі гуманітарної катастрофи через обстріли російсько-терористичних військ, продовжують надсилати допомогу з різних областей України.

З Харкова у прифронтове місто надсилають понад 20 тонн продуктів, у тому числі: 5850 кг борошна, 1860 кг макаронних виробів, 2100 кг круп, 1500 кг цукру, 6200 кг овочів, 650 кг кондитерських виробів та 1000 кг хлібобулочних виробів, а також тушкованку, ковбасні вироби, олію, сири, питну воду, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Марка Беккера.

«Також до Донецької області відправляємо 10 дизель- і бензогенераторів і стільки ж одиниць теплоелектрообігрівачів. Передаємо 10 тонн дизельного палива та 10 тонн бензину. До п'ятниці виготовимо на їхнє замовлення та привеземо 10 кубів пиломатеріалу (брус, дошки тощо)», - зазначив Беккер.

Крім того, до Авдіївки відправляють понад 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали.

З Кіровоградщини на Донеччину учора, 1 лютого, було відправлено 6 автомобілів з гуманітарною допомогою (за оперативною інформацією, п'ять із них уже прибули до місця призначення і розвантажилися, а сьогодні - ще два, з продовольчими товарами та з твердим паливом.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

Загалом з області для надання допомоги жителям Авдіївки направлено майже 5 тонн дизпалива, 2 тонни пеллет та 20 тонн дров. Також зібрано та відправлено майже 10 тонн продовольчих товарів (цукор, крупи, макарони, борошно, олія, м'ясні і ковбасні вироби, сири, рибні та овочеві консерви, печиво, кава, чай та питна вода). Серед речей першої необхідності у гуманітарних вантажах – понад 1 тонна теплого одягу, а також матраци, подушки, ковдри, валянки, посуд, свічки і вироби медичного призначення. Наразі вирішується питання про направлення до Авдіївки будівельних матеріалів.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй Facebook-сторінці подякував усім за матеріальну і моральну підтримку. Що ж до актуальних потреб, зазначив, що найбільше зараз потрібні будівельні матеріали.

"Для тих, хто хоче і може допомогти Авдіївці – нам тут зараз дуже важлива допомога будматеріалами. Нам потрібно дуже швидко відновити та відремонтувати житлові будинки та інфраструктурні об’єкти", - зазначив очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-