Малому бізнесу з бюджету Донеччини дадуть 150 мільйонів

Малому бізнесу з бюджету Донеччини дадуть 150 мільйонів

Укрінформ
Влада Донеччини прагне сформувати малий бізнес, на що у 2017 році виділено 150 млн грн.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час скайп-включення в рамках проекту УКМЦ "Речник мирного життя", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Дуже важливо тому бізнесу, який функціонує в області, - якщо він платить податки, дотримується екологічних норм, не звільняє робочих, виплачує їм зарплату - підставити йому плече та допомагати. Але ми ще вибрали і такий напрямок формування нового класу українських, донецьких куркулів - тобто, малий бізнес. У цьому році ми передбачаємо виділення 150 млн грн на цю програму", - сказав Жебрівський.

За словами очільника області, ті люди, які хочуть створити свій бізнес, пройдуть за рахунок коштів UNDP стажування у країнах Східної Європи. "Після цього вони сформують свій бізнес-план і ми будемо виділяти гранти - 200-250 тис. грн для того, щоб вони розпочали формувати свій невеликий бізнес", - зазначив Жебрівський.

Він наголосив на проблемі монополізації економіки області: "Лише 7% ВВП області виробляється на малих підприємствах. Монополізація економіки області - неймовірна і тому створення малих підприємств є дуже важливим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-