У Краматорську презентували пілотний проект «Допомога йде»

У Краматорську презентували пілотний проект «Допомога йде»

Фото
Укрінформ
У Краматорську презентували пілотний проект «Допомога йде», мета якого полягає в тому, аби в подальшому закріпити за кожною лікарнею на Донеччині й Луганщині, де бракує медперсоналу, спеціалістів з медзакладів інших міст України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Головна мета проекту полягає в тому, аби в подальшому закріпити за кожною лікарнею на Донеччині й Луганщині, де бракує медперсоналу, висококваліфікованих спеціалістів з медичних закладів інших великих міст України. Це дасть можливість ефективно проводити лікувально-профілактичні заходи як для надання необхідної медичної допомоги мешканцям регіону, так і профілактики захворювань», - йдеться в повідомленні.

У заході взяли участь народний депутат України Тетяна Ричкова, представники медичних закладів Донбасу та Дніпра, волонтерського руху, а також офіцери відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Схід».

Ричкова наголосила, що цей проект дасть змогу  залучати спеціалістів з усієї країни, і таким чином полегшити роботу місцевим медикам.

«У зв'язку з веденням бойових дій дуже гостро постало питання, пов'язане з неукомплектованістю міських і районних закладів охорони здоров'я в Донецькій і Луганській областях лікарями різних спеціалізацій. Особливо це відчувається у Мар'їнському та Бахмутському районах Донеччини, де медперсонал нині працює в досить складних умовах і з великим навантаженням. У нелегкі для своїх колег і мешканців цих населених пунктів часи колектив 6-ї міської клінічної лікарні з Дніпра вийшов з ініціативою щодо відправлення на Схід відповідних спеціалістів, які надаватимуть всебічну медичну допомогу місцевому населенню та проводитимуть поглиблені консультації», - наголосила Ричкова.

Практичний етап пілотного проекту «Допомога йде» розпочнеться з третьої декади поточного місяця. Лікарська мобільна бригада 6-ї Дніпровської міської клінічної лікарні на базі медичних закладів, що розташовані в населених пунктах Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Світлодарськ та Миронівський, проведе обстеження близько 150 дітей та 200 дорослих з різними видами захворювання. У подальшому на підставі висновків лікарів хворі направлятимуться на безоплатне лікування до Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-