Телевежа на Карачуні збільшила кількість українських телеканалів у Костянтинівському районі

Телевежа на Карачуні збільшила кількість українських телеканалів у Костянтинівському районі

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану трансляції українського мовлення в Білокузьминівській сільській раді, що в прифронтовому Костянтинівському районі.

Це село якраз потрапляє в зону сигналу відновленої вежі на Карачуні. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Як розповіли мені місцеві жителі, вони продовжують дивитися переважно «UA:Перший», «5 канал», «Інтер», «1+1», які тут транслювалися і раніше, але поступово починають цікавитися й іншими каналами, адже після встановлення телевежі українських мовників стало значно більше, в тому числі місцевих», - поінформував з місця подій радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється ця моніторингова місія.

За його словами, зі встановленням телевежі доступ до українських телеканалів став значно стабільнішим, а якість трансляції поліпшилася.

Ірина Сєверіна, працівник сільської ради, розповіла, що до відновлення мовлення на Карачуні великих проблем з українським телебаченням не було, оскільки завдяки заходам, вжитим МІП, Концерном РРТ і місцевою владою, були знайдені способи замінити роботу втраченої вежі (у рамках роботи Комісії з питань відновлення мовлення при МІП встановлювали в регіоні передавальну техніку).

Ірина Загурська, голова сільської ради, уточнила, що до відновлення телевежі українське мовлення було доступне також завдяки супутниковому телебаченню, цифровим пакетам «Т2», інтернету.

Під час офіційного відкриття телевежі на горі Карачун за участю Президента України Петра Порошенка, 5 грудня 2016 року, міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що завданням на наступний рік є побудова ще трьох телевеж у Луганській та Донецькій областях, за умови виділення під це коштів із Держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-