Допомога потерпілим від конфлікту на Донбасі: МінТОТ співпрацюватиме з ООН

Допомога потерпілим від конфлікту на Донбасі: МінТОТ співпрацюватиме з ООН

Укрінформ
Представництво Всесвітньої продовольчої програми ООН та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб домовилися про співпрацю у наданні допомоги громадянам, які постраждали від конфлікту на сході Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з тимчасово окупованих територій і ВПО. 

"Цей проект запланований на один рік, і мета Всесвітньої продовольчої програми в Україні - боротися з продовольчою небезпекою. Ми маємо надати допомогу тим, кого зачепив конфлікт, і розраховуємо на допомогу міністерства для визначення, де саме наша допомога найбільш необхідна", - розповіла представник ВПП в Україні Дорте Еллехаммер.

Вона уточнила, що сьогодні ВПП надає продовольчі набори переважно на непідконтрольну уряду територію, де їх розподіляє акредитована там УВКБ ООН. На підконтрольній території допомога надається переважно у вигляді продовольчих ваучерів, або грошових переказів, а продовольчі набори надаються тим, хто не має можливості доїхати до магазину і купити продукти.

У свою чергу заступник міністра Георгій Тука зазначив, що по цих напрямках роботу веде як уряд, так і неурядові організації. За його словами, найбільш проблемними у питанні забезпечення продовольством є населені пункти, розташовані у "сірій зоні".

"Найбільш проблемною зараз є так звана сіра зона. Ми звернемося до Управління військово-цивільного співробітництва ЗСУ (СІМІК) за допомогою в організації доставки продуктів харчування до населених пунктів, які там розташовані. Також наші співробітники, які працюють у територіальних органах міністерства, готуватимуть інформацію щодо місць компактного проживання ВПО, будинках пристарілих, дитячих будинках, лікарнях у цьому регіоні, де є потреба у продуктах харчування", - зазначив Тука.

Загалом Програма "Допомога верствам населення, не забезпеченим харчуванням, та іншим верствам населення, які постраждали від конфлікту та втрати засобів до існування на Сході України" розрахована на 2017 рік і передбачає надання допомоги 220 тис. особам. Для цього планується залучити 35,7 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-