Терористи досі не дають відремонтувати водогін у Торецьку - Жебрівський

Терористи досі не дають відремонтувати водогін у Торецьку - Жебрівський

Укрінформ
Бойовики не дають жодних гарантій режиму тиші, щоб відремонтувати водогін до Торецька.

Про це повідомляє голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Фейсбуці

"Російські бойовики й далі не дають гарантій режиму тиші та можливості відремонтувати водогін до Торецька. У "сірій зоні" нам потрібно відремонтувати пошкоджену вибухами ділянку 900-мм труби. Насправді, нам потрібно 2-3 дні, щоб замінити пошкоджену ділянку", - написав Жебрівський.

За його словами, усе необхідне для ремонту є, і працівники готові в будь-який момент розпочати роботу. "Однак російська сторона у Спільному координаційному центрі з припинення вогню, яку очолює російський генерал Романчук, шостий день відмовляється надавати гарантії припинення вогню на цій ділянці, щоб з того боку не обстрілювали ремонтників", - наголосив Жебрівський.

На його думку, позиція тут очевидна – "вони навмисне затягують із гарантіями режиму тиші, щоб якомога більше напакостити нам. Їх, насправді, найбільше цікавить погіршення ситуації на нашому боці. Абсолютно фашистські методи росіян".

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації повідомив, що до Торецька щодня підвозиться 260-300 тонн води, працює 18 водовозів. "Якщо все буде за планом, сьогодні відкриємо в Торецьку школи і дитсадки. Тому, що водою вони вже забезпечені", - додав він.

Жебрівський повідомив, що без опалення сьогодні залишається 35 будинків, де проживає 2356 людей, тому сьогодні він збирає нараду разом з військовими, щоб визначитися про подальші роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-