На Донеччині заочно судитимуть танкіста терористів «ДНР»

На Донеччині заочно судитимуть танкіста терористів «ДНР»

Укрінформ
У Донецькій області будуть заочно судити 32-річного чоловіка з Чернігівщини, який був танкістом у незаконному збройному формуванні «ДНР».

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецкой області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 32-річного чоловіка з Чернігівщини, який добровільно вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР», - сказано в повідомленні.

Під час слідства було встановлено, що з листопада 2014 року чоловік воював у складі так званого окремого танкового батальйону першого армійського корпусу «Міністерства оборони терористичної організації «ДНР». Його забезпечили військовою камуфльованою формою, вогнепальною зброєю та в подальшому призначили членом екіпажу танку.

У складі екіпажу танку бойовиків чоловік брав активну участь у бойових діях поблизу Донецького аеропорту, населених пунктів Зугрес, Шахтарськ, Старобешеве, Комсомольське, Іловайськ, Оленівка, а також у бойових діях поблизу міст Вуглегірськ та Дебальцеве. Крім того, неодноразово брав участь в захоплені в полон військовослужбовців Збройних сил України.

Під час участі в бойових діях проти українських військовослужбовців танкіст використовував позивний «Партизан».

Своїми умисними діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України. Обвинувальний акт щодо «Партизана» направлено до суду для заочного засудження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-