У Слов’янську службовий пес «винюхав» боєприпаси в автівці

У Слов’янську службовий пес «винюхав» боєприпаси в автівці

Фото
Укрінформ
У Донецькій області на блокпосту у місті Слов'янськ службовий собака допоміг правоохоронцям виявити боєприпаси в автомобілі, який слідував у Харків.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Слов'янського відділу поліції.

«У Слов'янську службовий собака допоміг поліцейським виявити в машині боєприпаси - при перевірці на блокпосту вівчарка привернула увагу правоохоронців до валізи, яку було сховано під речами у салоні автомобіля, що віз на причепі 42-річний чоловік. Поліцейські знайшли гранату РГД- 5, а також - бойові патрони, які були перемішані з ідентичними по калібру мисливськими», - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що на останньому блокпосту Слов'янської оперативної зони був зупинений для перевірки Mercedes Sprinter, що слідував у бік Харкова. За кермом автомобіля знаходився водій 1974 року народження, які показали правоохоронцям усі необхідні документи і повідомив, що перевозить мисливські патрони. Чоловік пред'явив для огляду боєприпаси калібру 7,62 мм з чеками із спеціального магазину, проте при детальному огляді було встановлено, що далеко не всі патрони є мисливськими - серед них поліцейськими було виявлено 63 бойових.

При огляді автомобіля Ford, який водій Mercedes Sprinter перевозив на спеціальному причепі-платформі, службовий собака виявив стару валізу, сховану в глибині салону під речами, в якому правоохоронці знайшли ще гранату РГД-5 із запалом.

Водій пояснив, що Ford належить його знайомому, який нічого не сказав про вибухонебезпечний «сюрприз», залишений усередині.

Слідчо-оперативна група Слов'янського відділу поліції вилучила заборонені предмети. Правопорушення отримало правову кваліфікацію за ч.1 ст.263(Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Її санкція передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі, констатували у поліції.

Фото: Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-