Філарет відвідав на Донеччині паству та благословив військових

Філарет відвідав на Донеччині паству та благословив військових

Укрінформ
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у п’ятницю відвідав Донецьку область, щоб підтримати свою паству та благословити українських воїнів на святу справу захисту держави.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський. 

"Велика несподіванка! Ввечері до нас завітав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Дивовижної сили чоловік. Я захоплююся його мудрістю та світлістю думки. Чоловік молитви і дії. Без малого 88-літній Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка. Патріарх відвідав військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив наших воїнів на святу справу захисту України", - йдеться у повідомленні.

За словами П.Жебрівського, його зустріч з Патріархом у Краматорську тривала понад годину: "Більше години спілкувались ми із Патріархом, обмінювались думками.  Святійший жваво цікавився ситуацією на Донеччині, як йде відбудова зруйнованого краю. Особливо Патріарха цікавило те, як на Донеччині пробуджується український дух та глибинна українська духовність".

Очільник області також розповів, що особливо захопив Патріарха проект створення на Донеччині опорних україномовних шкіл. "А коли я розповів Святійшому про наш проект створення в громадах мережі опорних модерних україномовних шкіл, очі його заіскрились радістю. Адже мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території", - повідомив він.

За словами Жебрівського, на завершення Патріарх поблагословив працю обласної влади на відбудову та оновлення Донеччини.  "Працюйте натхненно! Що б не було, не падайте духом, сміливо йдіть уперед. Перемога буде наша, бо правда з нами і Господь з нами", - переповів слова Філарета голова Донецької ОДА.

Окремо, як зазначили Укрінформу очевидці зустрічі, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України виокремив україномовність нинішнього очільника Донеччина. "Я вперше губернатора такого бачу! І ви перший губернатор Донеччини який говорить українською мовою", - зазначив Філарет. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-