Поліція Донеччини затримала за тиждень 7 бойовиків, з початку року – 220 осіб

Поліція Донеччини затримала за тиждень 7 бойовиків, з початку року – 220 осіб

Укрінформ
Поліція Донецької області протягом минулого тижня затримала 7 осіб, причетних незаконних збройних формувань, серед яких -  охоронець складів з боєприпасами, чергові на блокпостах "ДНР" та жінка, що збирала кошти з громадян, які передавала ватажкам бойовиків.

Про це повідомляє у понеділок відділ комунікації поліції Донецької області. 

"Більшість затриманих – зі Слов’янська та Костянтинівки віком від 21 до 59 років. Усі учасники НЗФ працювали на терористів у 2014 році, а після звільнення цих міст "зачаїлися" у надії відсидітися", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності 55-річного найманця на прізвисько "Федот", який у червні-липні 2014 року здійснював збройну охорону складів з боєприпасами у м. Миколаївці Слов’янского району, що на той час була окупована терористами.

"Поліцейські постійно викривають "ополченців", які сховалися серед мирних жителів, як тільки "запахло жареним". Робота поліції не залишилася непоміченою підозрюваними, деякі з яких, побачивши, що відповідальності не оминути, здаються до поліції", - зазначили у поліції.

Так, після двох років конспірації прийшов до поліції учасник бандформування з Костянтинівки, який чергував на блокпості, обшукував автомобілі громадян, незаконно перевіряв документи, збирав інформацію про жителів, які підтримують єдину Україну.

"Каже, що розчарувався у "руському мирі" ще під час служби на блокпості. Побачивши в інтернет-ресурсах заклик від поліції "повертатися додому", розміщений на сайті "Стоптероризм", який створили волонтери Донеччини за сприяння поліції, чоловік скористався наданим законом шансом звільнитись від кримінальної відповідальності згідно ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України. Але це можливо лише після ретельної перевірки у разі, якщо чоловік не скоював злочинів проти мирного населення", - зазначається у повідомленні.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" та ч.1 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Всього за дев'ять місяців цього року оголошено про підозру 357 бойовикам та їх пособникам. Затримані 220 осіб, оголошено в розшук – 137.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-