Мер і секретар Авдіївки склали свої повноваження

Мер і секретар Авдіївки склали свої повноваження

Укрінформ
Керівники прифронтовій Авдіївки, де місцеві вибори в жовтні 2015 роки не проводилися - мер Юрій Черкасов і секретар міської ради Артем Сабадаш - покинули свої посади.

Як повідомляє видання "Новости Донбасса", рішення відставити керівників міста прийняли місцеві депутати.

"Сьогодні, 20 вересня, в прифронтовій Авдіївці Донецької області на 72-й сесії мер Юрій Черкасов і секретар міської ради Артем Сабадаш були відсторонені від виконання своїх обов'язків. Дане питання було поставлено на голосування міських депутатів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, сам Артем Сабадаш заявив, що "двовладдя неприйнятно в плані прийняття рішень". "Згідно із законом ми прийняли рішення скласти повноваження", - сказав він.

За його відставку проголосували 19 з 23-х присутніх депутатів.

Як розповів перший заступник керівника Авдіївської військово-цивільної адміністрації Фрідон Вєкуа, бажання міського голови піти у відставку було добровільним. Також він розповів, що з огляду на результати сьогоднішньої сесії найближчим часом в міській раді очікуються кадрові зміни.

"Будуть зрушення. Кардинальних змін не буде. Але конкретно сказати поки що неможливо", - сказав він.

За словами заступника голови ВЦА, більшість міських депутатів Авдіївки проживає за межами прифронтового міста і, таким чином, не виконує своїх обов'язків.

Як додав Векуа, з придбанням повноважень з управління містом військово-цивільною адміністрацією очікується "більш жорстке наведення порядку", зокрема, по роботі комунальних служб.

Відзначимо, що раніше багато місцевих активістів звинувачували як мера Черкасова, так і секретаря Сабадаша у підтримці сепаратизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-