За спрощеною системою до ВНЗ Донеччини поступили 200 абітурієнтів з окупованих територій

За спрощеною системою до ВНЗ Донеччини поступили 200 абітурієнтів з окупованих територій

Укрінформ
Близько 200 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій поступили до переміщених ВНЗ Донеччини, скориставшись змінами до законодавства, які передбачають можливість вступу за іспитами без складання ЗНО.

Про це повідомила у вівторок під час прес-конференції в АКМЦ в Краматорську директор департаменту освіти та науки Донецької обласної державної адміністрації Надія Оксенчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"200 абітурієнтів з окупованих територій почали навчитися у наших переміщених вищих навчальних закладах", - заявила вона.

За словами Н.Оксенчук, усі, хто подавав заявки на вступ, усі поступили.

Водночас, вона додала, що поки невідомо, скільки абітурієнтів з тимчасово окупованих територій поступили за результатами ЗНО як до ВНЗ Донеччини, так і до вищих навчальних закладів по усій Україні.

Як відомо, у травні Президент України підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції".

У документі, зокрема, зазначається, що особи, місцем проживання яких є територія проведення АТО, мають змогу вступати до вищих навчальних закладів, які були евакуйовані із зони проведення АТО та тимчасово окупованої території, а також тих вищих навчальних закладів, які розташовані на території Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації, за умови складання лише вступних іспитів на конкурсній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-