Грецька Сартана відсвяткувала 236-річчя

Грецька Сартана відсвяткувала 236-річчя

Фото, відео
Укрінформ
Близько 11 тисяч жителів прифронтової Сартани під Маріуполем взяли участь у святкуванні 236 років з дня заснування селища.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, в урочистостях взяв участь і начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

"Невелике грецьке селище, яке у 2014 та 2015 роках пережило два важких артудари бойовиків, відновило мирне життя й сьогодні святкує річницю від дня заснування. Зі святом жителів Сартани вітав начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін. Генерал взяв участь в урочистих заходах на честь святкування Дня селища, які розпочались з урочистої ходи колективів всіх підприємств та закладів, що працюють у Сартані", - йдеться у повідомленні.

Разом з представниками місцевої влади, депутатами, ветеранами, яких у селищі залишилось лише 7 чоловік з 1500 жителів, які пішли на фронт, генерал поклав квіти до пам'ятника Скорботній матері у парку ім.Л.М.Короткова.

На невеличкій площі біля сцени жителі селища влаштували виставку-ярмарку своїх робіт. Святкові заходи, які розпочались о 10-й ранку, тривали у селищі до пізнього вечора.

"Це дуже культурне та розвинене селище. Тут працюють музична та художня школа, є заклад, де діти поглиблено вивчають грецьку мову, аграрний ліцей, дві бібліотеки, музей історії та етнографії греків Приазов’я, Будинок культури ім. Тамари Каци, діє сартанський козацький етнічно-дитячий полк. Сьогодні у селищі мешкає 11 тисяч жителів", - зазначається у повідомленні.

Крізь Сартану  також пролягає одна з основних доріг, якою жителі виїжджають з окупованої території та йде великий потік транспорту – до півмільйонного Маріуполя і далі, в інші області України. Поряд розташований контрольно-пропускний пункт, який щодня перетинають понад тисячу осіб. Поліцейські опорного пункту контролюють територію, яка межує з ворожими позиціями, та блокують потрапляння зброї та диверсійних груп у мирні населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-