Геращенко: Мінські переговірники мають створити підгрупу щодо кордону

Геращенко: Мінські переговірники мають створити підгрупу щодо кордону

Укрінформ
В рамках Тристороннього контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Сході України потрібно, окрім безпекової, політичної, гуманітарної та економічної підгруп, створити ще й підгрупу, яка займатиметься питанням тимчасово непідконтрольної Уряду ділянки кордону з РФ на Донбасі.

Про це заявила журналістам у Слов’янську народний депутат, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка разом з главами МЗС Франції, Німеччини та України прибули з поїздкою на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 38 тисяч членів незаконних збройних формувань, найманців з Росії зі зброєю воюють проти України. Для того, щоб цей безлад завершився потрібно, щоб ОБСЄ спочатку отримало доступ до кордону, але щоб і Україна отримала доступ до нашого кордону. Тому ми наполягаємо на створенні п’ятої підгрупи у Мінську, яка якраз буде дискутувати над питанням кордону", - заявила Геращенко.

За її словами, наразі на переговорах у Мінську тема кордону взагалі не обговорюється, оскільки російська сторона категорично проти.  "При слові "кордон" у росіян спадають штани", - заявила Ірина Геращенко.

Вона додала, що також українська сторона на засіданнях ТКГ наполягає на "активізації безпекового та гуманітарного аспекту". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-